Jongens,

Dit is het moment. Vanaf deze week hebben wij met zijn allen als motto: één team, één taak.
De afgelopen maanden hebben we ons al kunnen voorbereiden op wat er gaat komen.
Er heerst overal gezonde wedstrijdspanning.
En let wel: niemand is groter dan het team, dus we houden ons allemaal aan de regels en afspraken.
Maar wat is het fijn om eindelijk te doen waar we thuis voor getraind hebben… Dit moment is waar we het voor doen.  Iedereen aan de zijlijn had een mening, da’s altijd met topsport. Maar we gaan er gewoon voor!

Ik heb het natuurlijk over de horeca die wij met z’n allen gaan helpen. Op zich is het geen hogere wiskunde. Bellen, eten, drinken. Oók na de eerste week van juni.
Juist dan. Want ik hoop met alles dat het de eerste week kei druk gaat zijn, maar ik vrees heel eerlijk wel een beetje de weken daarna. Als het nieuwe er af is. Graag doe ik wat suggesties. Ga als het kan een keer op een dinsdagavond uit eten en eet je hamburger in een restaurant in plaats van vanaf je bbq in de tuin. En wat te denken van die vier extra vrije avonden die we hebben. Nu de avondvierdaagse niet doorgaat kun je via een mooie wandelroute neerstrijken bij de favoriete restaurant.

En heb je de vakantie gecanceld? Haal een keertje vaker een ijsje. Of pik niet in Spanje maar in onze gemeente een terrasje. Een soort doe-alsof-vakantie. Spaans muziekje in je oordopjes, hopen op een zonnetje, uit eten. En daarna flaneren over de Boxtelse Boulevard. Moet de centrummanager wel even vragen of ze bij Shoeby Shop die bijzondere geur die daar heerst kunnen vervangen door een zonnebrandlucht.

Goed idee, toch? Omdat ik barst van de ideeën heb ik eindelijk de tijd genomen om binnen mijn eigen bedrijf er nog een extra dienst uit te knallen. Je kunt mij al jarenlang inhuren als tekstschrijver en sinds enige tijd ook als dwarsdenker, omdenker, andersdenker. Dat mag ik voor enkele ondernemers al doen, maar laat ik het zo zeggen: er is geen wachtlijst.
En die leegte geeft mij ruimte om ook ongevraagd te denken. Daar is iets uit voort gekomen.

Ik zou willen vragen of de bedrijven op Ladonk daar waar mogelijk  hun kantinebeleid tot december aanpassen. Of eenmalig kan natuurlijk ook.
Noem het bijvoorbeeld Lekker Ladonk.
Binnen het nieuwe beleid is dan misschien  ruimte voor de diensten van onze lokale cafés en restaurants?

Ik kan hier zo al een paar voorbeelden opnoemen van mogelijke plannen. En als ‘ongevraagd advieziologe’ doe ik dat graag.
Stel je nou eens voor dat je als directeur of CEO een jaar lang alle jarige medewerkers een dinerbon geeft, met een bedrag naar keuze, die te besteden is in onze gemeente. Of wat te denken van teambuilding? Naar Liempde wandelen in de lunchpauze en daar met zijn allen een broodje eten? Of laat eens broodjes bezorgen, elke week een andere aanbieder.
Dit is even wat ik zo even snel uit mijn mouw schudt, maar wil je als bedrijf of gemeente hier nou adviezen over? Dat kan dus met Carolijn Denkt. En als heel veel mensen me  inhuren dan wordt het ook nog Carolijn Redt.  En wat ik dan ga redden? De lokale horeca natuurlijk! Proost!