Omdat het 5 december is een kado van mij voor jullie; een extra doch confronterend? stukje.

 

Afgelopen weekend stond ik op een 40e-verjaardagsfeestje. Alles top geregeld en zelfs aan de rokers was gedacht, in een aparte ruimte konden wij, ‘de zwakkelingen’, aan onze verslaving toegeven zonder dat we daarvoor de vrieskou in hoefden.

Ik kom aanlopen met mijn sigaretje en beland bij een groepje rokende mannen. Nu volgt een waargebeurd verhaal dat ik iets heb aangepast om mijn bronnen te beschermen. Die overigens niet weten dat ze mijn bronnen zijn.

 

Vier mannen, allen rond de 40, stonden dus te roken en het verval had zijn intrede gedaan bij enkelen van hen.

Grijs op de slapen, rimpeltje, klein beetje dunner wordend haar, veertigerbuikje, niks schokkends dus. No problemo, ik ben de laatste op aarde die extreem moeilijk doet over een vetrolletje meer of minder.

Maar waar het om gaat; hoe deze mannen daarover tegen elkaar tekeer gaan! En dit is niet toevallig deze groep op dit moment, nee mannen pesten elkaar. Zeiken elkaar af zeg maar gerust.

Ik heb wat flarden uit dit gesprek genoteerd en geloof me, dit is slechts 10%.

 

‘Hoe is het XX? *XX krijgt klap op pens* , weinig tijd om te sporten zie ik?’

‘Huhu, ik was een tijdje gestopt met roken en meteen 6 kilo eraan…. Maar ik zie ook dat jouw knoop dadelijk iemand kapot schiet!’

‘ Nee, man, valt mee. Vergeleken met jou in ieder geval. Hahaha.’

Een ander gaat zich ermee bemoeien.

‘Nou XX, ik ben het wel met hem eens, er moet wel iets bij jou gebeuren…’

‘Och krijg de tering. Welvaart!’ En toen wreef hij over zijn buik alsof hij 8 maanden zwanger is.

 

Een nieuwe roker doet zijn intrede in deze rokersarea met ongenadig sfeerlicht.

‘Zo XX, heb je de bloes van junior aangetrokken vanavond?’

‘Grappig. Ik zeg altijd maar zo; als je haar maar goed zit, dat hoef ik jou niet meer uit te leggen zie ik.’

Hahahahahahaha. Bier?

 

De volgende ochtend dacht ik aan de mannen, die elkaar flink op de hak namen over het uiterlijk.

Dat zie ik toch niet gebeuren bij vrouwen! Of laat ik het zo zeggen; ik heb het nog nooit zo meegemaakt.

 

‘Ha lieverd, hoe is het? Het komt niet meer goed met de heupjes zie ik?’

of

‘Hi, lang niet gezien zeg! Een kilo of 10 geleden?’

of

‘Hoi, hoe is het met jou dan? Nog steeds op de wachtlijst voor een prikje botox denk ik?’

 

Nee, wij vrouwen praten daar wel over uiterlijk, maar wij doen dit op 2 manieren.

  1. De ene zegt tegen de ander; ik ben 5 kilo aangekomen OMG WTF. En dan komen er 83 dieettips.
  2. We praten OVER iemand. En dat kunnen we uitstekend.

Maar we zijn tegen elkaar niet zo direct als dat mannen zijn.

 

Oké mannelijke lezers; verklaar u nader alsjeblieft! Vinden jullie die opmerkingen niet vervelend? Word je er onzeker van? Gaan jullie dan op de terugweg van zo’n  feestje piekeren? Leggen jullie het naast je neer en moet je erom lachen (zo ja, wat is de truc)? Denk je: misschien vindt mijn partner mij dadelijk rijp om in te ruilen voor een ander? Struin je het internet af met de zoekterm; goedkope haarimplantaten? Denk je aan de website alimentatie-berekenen.nl ?

 

Oke. Ik heb het gesprek ietsje verdraaid, dadelijk wordt mijn slachtoffer XX(L) herkend…en verder pleit ik vóór roken op feestjes, want ik ben bang dat vanaf nu alle gesprekken stilvallen als ik eraan kom.

Ten slotte ben ik benieuwd of er vrouwen zijn die wél zo direct zijn tegen elkaar. Tegen hen zeg ik dan; blijf mijn uiterlijk maar gewoon achter mijn rug om bespreken….