Vakantie!!!! Veel lezers zullen nog gaan, of lezen dit vanaf de rand van het zwembad. Er zijn er ook die thuisblijven dit jaar. Of die net zoals ik al geweest zijn.

Om in de stemming te komen een reportage over onze vakantie:

een verslag uit Peuter-Paradise.

Voor de laatste maal zijn wij tijdens het voorseizoen op vakantie geweest. Met onze vrienden en hun 5-jarige dochter werd het Italië dit jaar. De vorige jaren kozen we voor een kleinere camping of een huurhuis, maar voor de afwisseling en uit nieuwsgierigheid hadden we dit jaar een vakantiepark uitgekozen. Zo rond de 1000 stacaravans staan tegen elkaar aan geplaatst en in het hoogseizoen lopen hier 4500 mensen rond.

Tijdens ons verblijf in het relatief rustige juni verbleven op de camping enkel en alleen gezinnen met nog niet leerplichtige kinderen waardoor het aantal bezoekers (gelukkig) lager lag.

Kort sfeerbeeld van de camping:

De volwassen bezoekers op de camping zijn voornamelijk tussen de 30 en 45 jaar, over het algemeen bezitten zij een post-bevallingslichaam of een veertigers(bier?)buikje, en ze hebben 1 of meerdere kinderen tussen de 0 en 5 jaar.

Er was een animatieteam dat bestaat uit meisjes van 18 die met een romantisch beeld 5 maanden in Italië gestationeerd zijn. Maar vooraf niet weten waar ze aan beginnen. Er waren heel veel speeltuintjes verspreid over de camping, restaurantjes waarbij de Hollandse delicatessen niet waren vergeten. En er was een mooi waterparadijs met veel glijbanen, fonteinen etc. Achteraf gezien hadden onze kinderen alleen oog voor stokjes opduiken in het 25 meterbad. Dit hield in dat ons belangrijkste zoekcriterium voorafgaand aan het boeken dus 0,00 waarde had.

Tot slot: Er was altijd wel ergens een huil/krijs moment. Maar dat hoor je op een gegeven moment niet meer.

Een gemiddelde dag op de camping verliep als volgt:

06.50 Het eerste luchtalarm op de camping gaat af. Ergens in een “chalet” (lees; MDF-caravan) wil een peuter naar buiten, hij of zij is immers al drie kwartier wakker.

07.30 Onze kinderen zijn zoals mijn dochter zegt: ‘ik is heel wakker’

07.31 Onze kinderen willen naar het zwembad.

07.32 Onze kinderen kijken televisie.

07.45 onze buren luisteren herhaaldelijk naar ‘Let It Go’ van Frozen

08.15 Onze kinderen zijn nu compleet ‘ready for take off’ en dus gaan we naar de campingsupermarkt voor een ontbijtje. Veel ouders hebben ook hun kroost meegenomen voor het eerste uitje van de dag. In de supermarkt blijkt overigens dat de letter X tegenwoordig hip is. Lennox, Xavi, Dox en met name Dex waren veelgehoorde namen.

09.15 Onze vakantievrienden hebben het geluk een uitslapend kind te hebben en dus komt hun 5-jarige met kleine oogjes de veranda op wandelen. Ontbijtje kan beginnen.

10.15 Bezoek aan een markt, stadje, etc.

12.00 Terug op de camping. Het tweede luchtalarm van de dag gaat af want de halve camping moet tegen zijn of haar zin een middagdutje gaan doen.

12.30 Lunch en daarna vertrekken we naar het zwembad. En hoe. Je kent toch wel die families in India die met zijn allen en hun complete huisraad op een brommer zitten?

Zo zagen wij er ook uit als we richting het water gingen.

Voorop een buggy met daarin een 2 jaar oude peuter, onderin de buggy zonnebrand, fles water , geld en een tijdschrift (wishfull thinking).

De zwemvleugeltjes zitten om het handvat van de buggy gepropt. Achter de buggy liep een volwassene met tas vol handdoeken en zwemkleding. Daarnaast liep een kleuter met een opblaasbare tractorband om zijn nek. Daarachter nog een volwassene met een opblaasbare kreeft van 170cm hoog. Die er overigens aan het einde van de vakantie uitzag als een laffe gamba.

13.00 Zwemmen en ondertussen de zwemtechnieken van kinderen verbeteren zodat we ASAP verlost zijn van de zwemlessen.

16.00 Terug bij caravan. Kinderen even naar bed want die moeten mee uit eten.

18.30 Derde luchtalarm van de dag, ergens op de camping worden kinderen onder de douche gezet en moeten naar bed.

19.00 Heerlijk uit eten: “willen jullie alweer pizza of alweer spaghetti lieve kinders?”

22.30 Laatste luchtalarm van de dag, onze kinderen moeten naar bed.

23.00 Wijn en karaoke bij onze Duitse overburen.

01.30 Naar bed

06.50 Het eerste luchtalarm op de camping gaat af…