Hoi! Ik val even met de deur in het (studenten)huis.
Traditiegetrouw wordt er in december veel aandacht besteed aan – voornamelijk – de kwetsbare al dan niet eenzame oudere.
We knutselen lampjes, sturen kaartjes en bieden anno 2020 ook de prachtige buitenconcerten. Laten we dit blijven doen.
Maaarrrrr, we hebben nóg een groep die behoorlijk kwetsbaar is en nu niet bepaald zonder zorgen leeft: de jongeren.

Samen bereik je meer
De berichtgeving omtrent deze groep in relatie tot COVID is best heftig.  Een behoorlijk aantal jongeren ervaart eenzaamheid, uitzichtloosheid en leest een continue stroom aan negatieve berichten over hun toekomst. Gevolg? Stress, vermoeidheid en soms zelfs depressieve gevoelens.
Ik besprak deze situatie met Kim en Sara, eigenaren van TheFutureTalentFactory in Den Bosch. Lang verhaal kort: laten we iets doen voor deze groep. Echter geen lampje knutselen, maar iets waar we goed in zijn. Althans, zij doen waar ze goed in zijn en dat is kijken naar de toekomst.
Ik doe dan waar ik goed in ben: eten regelen en het verzorgen van de communicatie.

Nu het leuke nieuws
Ons beginnende plannetje werd enorm versterkt door het succesvolle initiatief De Bossche Zomer, nu omgedoopt tot De Bossche Winter.  Tijdens de zomermaanden maakten zij de stad bruisend binnen de kaders en maatregelen die er destijds waren. Helaas hebben we nu te maken met nóg meer restricties. En dat in een periode waar we juist meer toe zijn aan samenzijn.

DBW kijkt naar wat er nog wel kan.
Op hun sociale media kanalen vind je enorm veel dingen die de komende maanden leuker maken, en waar aandacht is voor gezamenlijkheid. Hierdoor kunnen we de donkere dagen wat lichter beleven. En die uitgangspunten sloten precies aan bij wat wij wilden doen voor de kwetsbare jongeren. Na een digitale brainstormsessie was het binnen-uitje ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS EEN BIETJE GOED NIEUWS een feit.

Samen bereiken we meer, deel 2
Tijdens dit binnen-uitje (vanuit je eigen huiskamer) beleef je een avond die in het teken staat van kleinschalig ontmoeten, nieuwe mensen leren kennen en waar we gezamenlijk een positief beeld van de toekomst schetsen. De beoogde doelgroep is tussen de 18 en 30 jaar jong.
Om deze groep te bereiken heb ik wat hulp nodig. Misschien ken je iemand die je op dit toffe initiatief wil wijzen?
Wellicht ben je docent en kun je dit plan wat bekendheid geven tijdens je online lessen. Of misschien ben je ouder/verzorger van een jongere die wel toe is aan leuk nieuws! Alle beetjes helpen.  Let wel: er is per avond een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Juist daardoor komen we in contact met elkaar.
/ https://debosschewinter.nl/2020/11/18/de-toekomst-wordt-wel-leuk/

Om ook de horeca te steunen is speciaal voor deze avond een tasje met lekkers samengesteld! Deze staan klaar bij LOFT in Den Bosch, zo zien we elkaar eerst face-to-face en daarna camera-to-camera.

PS 1. Kijk sowieso op de website van DBW, je helpt ondernemers en maakt de komende maanden echt wat gezelliger!
PS 2. Woon of werk je in Den Bosch en heb nog niet eerder van LOFT gehoord? Check dan ook zeker https://loftbyftf.nl/

Veel groeten,
Carolijn
Sara
Kim
Madelief