Het leven van een publiek figuur.

Een dag uit het leven van een publiek figuur.

Sinds ik ben gaan bloggen over de zoektocht naar een nieuwe carrière ben ik een soort van beroemd geworden. In mijn woonplaats in Brabant dan hè…
Overal waar ik kom word ik aangesproken, getipt, gecomplimenteerd en bekritiseerd.
En telkens als ik mezelf in een ietwat ongemakkelijke, grappige of penibele situatie bevind zeggen mensen: ‘O jee…ik voel een blog aankomen!!!’ En ook; ‘Je moet vaker schrijven hoor!’
Goed: bij deze dan weer een kort verhaaltje. Over hoe het is om beroemd te zijn.
Op vrijdag strijkt de weekmarkt neer bij ons in het centrum.
Wanneer het zonnetje schijnt dan ben ik meestal wel even op ‘de mert’ te vinden. Als bekend en publiek figuur word ik dan vaak aangesproken en ik neem de lezers van boven de rivieren graag even mee hoe dat dan gaat in Brabant. Ben niet bang, het is inclusief ondertiteling…

‘Carolijntje, hoe ist? Ik heur van ons Suus* da gij stukskes doet skrijven.’
—Hallo Carolijn, ik hoorde van mijn dochter Susan dat je blogt.
‘Ha Wil*, dat klopt inderdaad.’

‘Over oew baan, oew jong en iets mè sporten?’
—Je schrijft over je werk, je kinderen en over sport?
‘Ik schreef eerst over de zoektocht naar een nieuwe baan, maar tegenwoordig komt alles aan bod. Dus ook de kinderen en sporten.’

‘Maar vrouwke, ik zie oew hier elleke vrijdag bij dieje Bosschenaar mee die rare prutjes. En volgens mij komde gij ok gerre bij d’n notenkraam, ge zult oew dikke kop wel houwe! Hahahaha. Is mar kul he? Kunde gij wel lijen.’
—Maar jongedame, ik zie je hier elke vrijdag bij de kraam van de Bosschenaar, die aardige man die kazen en tapas verkoopt. De kraam van de notenboer is ook favoriet bij jou. Nou, dan zullen de pondjes er lastig af gaan, hahaha! Nee hoor grapje, maar daar kun jij wel mee omgaan toch?
Stilte.

‘Mar ekkes over het sporten? Dieje fanatieke mens van jou, die kregt jou toch wel van d’n bank af? Kom het van eiges goed’
–Jouw sportieve man krijgt jou vast wel aan het sporten, dan zal je echt wel je doelen bereiken.
‘Heel eerlijk Wil? Hij heeft het opgegeven en vraagt tegenwoordig zijn Facebookvrienden om hulp. Alles om mij naar de sportschool te krijgen.’

‘Witte wa tis? Ge moet gewoon leven, wij dinne vruuger ammel nie zo moeilijk hoor. Dieje notenboer die he het nog noit nie zo druk gehad nu gullie ammel die toestanden eet. Errepel, groente en vlis han wij, en ik ben noit nie ziek.’
—Weet je wat het is? Je moet een normaal leven leiden. Vroeger keken we heel anders tegen voeding en sport aan. De notenboer doet overigens wel uitstekende zaken sinds men wat bewuster is gaan leven! Aardappelen, groenten en vlees aten wij vroeger, en ik ben nooit ziek.
‘Tijden veranderen he?’

‘Maar ekkes nog, die keinder van jou, zèn die echt zo? Of skrijvde gij maar wa op?
—Zeg Carolijn heel even nog, zijn jouw kinderen echt zo puur, lief en soms lastig? Of verzin je het een en ander?
Mijn kinderen zijn inderdaad wel een inspiratiebron en écht zo leuk.

‘Die van ons Suus die is ok 2, maar die lustert wel. Naar men dan he, hahahahaha. Maar die van jou das andere koek nie? Ik hè geheurd die gij dieje klenste van de grond doet skroapen??’
—Het kind van mijn dochter Susan is ook 2 jaar, maar die luistert wel. Naar mij in elk geval, hahaha. Maar ik begreep van Susan dat jouw jongste dochter een temperamentvol karakter heeft. Dat ze op de grond ligt wanneer ze haar zinnetje niet krijgt?
De kleinste zit nu even in d’r ego-ontwikkelingsfase, Wil. Maar liever teveel temperament dan te weinig!

‘Waja, alles komt van eiges goed. Blefde gij mar mooi skrijven en doet dieje nep-Brabander de groeten van mèn hahahaha! Houdoe war!’
—Uiteindelijk komt alles in het leven op zijn pootjes terecht. Doe je de groeten aan je man van Rotterdamse afkomst! Blijf lekker bloggen en tot ziens!
Jij ook de groetjes thuis he Wil. Houdoe!

*fictief, maar de gesprekspartner zal zich hier wellicht in herkennen…

En gullie lezers, ammoal een fijn weekend he!

P.S. Onderwijl ik dit schrijf verzorg ik een zojuist geopereerd 6-jarig jongetje (buisjes). Met de peuter-zus wordt gevochten om een heliumballon. Deze tekst is dus geplaatst o.v.b. van fouten in de fonetische en de normale spelling.

Door |2016-12-06T13:35:37+00:00september 9th, 2016|Blog|0 Reacties

Over de auteur:

Geef een reactie