Hele korte update killerbody

Mededeling vooraf: dit stukje kan spel- of typvouten bevatten.

Ik heb namelijk ontzettende spierpijn! Als een soort pasgeboren Bambi op het ijs strompel ik door het huis. Mijn zoon vroeg zelfs of hij een ‘runderfoto’ van mij moest maken. Zijn nieuwe beroepskeuze is arts en hij neemt het nogal serieus.
Oorzaak van de spierpijn? Mijn nieuwe hobby bij de sportschool: functional training.
Op veler verzoek een update over het creëren van een killerbody.

Na wekenlang tobben en bemoeienissen vanuit de sociale media heb ik eindelijk op sportief gebied iets gevonden wat ik leuk vind.
Een parcours waarbij je diverse oefeningen doet en het grootste voordeel: in een half uur klaar bent.
Ik zal het even verduidelijken en jullie enthousiasmeren.

Je komt binnen bij de sportschool, gaat eventjes warm fietsen en ondertussen schalt er vanuit de speakers en robotachtige vrouwenstem; ‘Functional training will start in 5 minutes!’ Ik word daar dan al een beetje nerveus van, en het klinkt ook nog eens alsof je een wereldprestatie neer moet gaan zetten. Wat ook zo is trouwens. De mevrouw roept dit ook nog eens een keer 3 minuten, en 1 minuut voordat we worden verwacht bij een Boyke.
Met een groepje (meestal vrouwen en een verdwaalde man) moeten we ons melden bij de gymleraar. Hij heeft een parcours uitgezet wat er redelijk makkelijk uitZIET. Het parcours bestaat uit 10 oefeningen die je 45 seconden doet. Tussen elke oefening heb je 15 seconden rust. Lees; doorschuifelen naar de volgende oefening.
Je hangt in touwen, gooit met ballen van het formaat en gewicht watermeloen, je moet touwtje springen, een elastiek ombinden en sprinten, etc. Dit laatste vind ik altijd eng omdat ik bang ben dat ik ga verzuren en dan keihard de sportschool doorgezwierd word aan een elastiek.
De boykes zorgen ervoor dat je een goede uitvoering doet en bieden de nodige mentale ondersteuning. ‘ Kom op! Tandje erbij! Je bent nog niet rood hoor…’ Ik kan meestal gewoon echt niet zwaarder/harder/verder, maar bijt op mijn tanden zodat het er uit ziet alsof ik nog wat bijzet en denk ondertussen ‘Scilence, i kill you!’

Na deze training begint het gevreesde buikspierkwartier..
Sportfreak als ik ben doe ik braaf mee en lig in een boksring met andere slachtoffers he-le-maal kapot te gaan. Ook hier geldt het principe dat je de oefening uitvoert en doordraait in circuitvorm. Omdat we allemaal niet meer kunnen lopen na een oefening gaan wij op handen en voeten door de boksring naar de volgende oefening. Visualiseer: tijgers in een circusarena. Met tong op knieën. Voor mensen die houden van zelfkastijding: mail me, en ik laat je weten waar en hoe laat.

Ik ben sowieso goed bezig al zeg ik het zelf, want ik zit ook nog eens op tennis sinds een paar weken.
Met een bff train ik voor ‘de Olympische Spelen in een volgend leven’ .
Iedereen tevreden over de update? Dan heb ik nog een nieuwtje:

Ik heb een nieuwe opdrachtgever voor het schrijven van enkele teksten. De opdrachtgever is getipt door……het UWV!
Daar moet op gedronken worden. Sandra: drinks on me…

PS Wie Sandra is? UWV met Jokie, Jet en Sandra:

Door |2016-12-06T13:35:37+00:00november 16th, 2016|Blog|0 Reacties

Over de auteur:

Geef een reactie